Refurbishment

Refurbishment

Technologische ontwikkelingen gaan snel. Dit hoeft niet te betekenen dat er geen "second life" bestaat voor producten die nog perfect functioneren of zelfs nog zo goed als nieuw zijn.

Lees meer

Refurbishment, wat is dat?

Refurbishment is het schoonmaken, opfrissen én renoveren van een device. De letterlijke vertaling vanuit het Engels is ‘reviseren’. Refurbished PC’s, laptops, tablets of smartphones zijn toestellen die retour zijn gekomen om diverse redenen. Denk daarbij aan een technisch mankement, inruilprogramma of occasie. Ook overproductie komt vaak terug op de refurbished markt. Vaak wordt er gewerkt met gradatie-sterren (5, 4 of 3) of refurbish-grades (A, B of C) om de exacte kwaliteitstoestand aan te duiden. “Remarketed” is eigenlijk zo goed als nieuw zonder enige beschadigingen.

Microsoft Refurbisher Programma


Het Microsoft Registered Refurbisher programma stelt refurbishers zoals Zucara in staat om voorgeïnstalleerde PC’s aan te bieden met authentieke Microsoft software aan bedrijven,
scholen, vzw’s, overheden en andere in aanmerking komende klanten.
Refurbishers die deelnemen aan dit programma zijn verplicht om een verantwoorde aanpak te hanteren zoals het correct wissen van bestaande data (data-wiping volgens de U.S. Department of Defense 5220.22-M standaard).
Er zijn vandaag meer dan 1500 Microsoft Registered Refurbishers in meer dan 60 landen actief.
Zucara biedt dus in samenwerking met Microsoft de mogelijkheid aan om uw oude hardware op een kwalitatieve, professionele en legale manier een 2e leven te geven aan mensen die hier anders geen kans toe hebben.
Het hoeft geen betoog dat in tijden van crisis hergebruik van materiaal en ondersteuning van humanitaire organisaties nuttig en nodig is.
Heeft u als KMO of organisatie “relatief” oud pc-materiaal en wenst u een project op te starten ten behoeve van een lokaal of internationaal liefdadigheidsproject, scholengemeenschap
of heeft u een eigen project dat voldoet aan het Refurbisher programma: Contacteer ons. Wij zorgen voor een betaalbaar refurbishment inclusief legale Microsoft licenties.

Voorbeeld van een refurbishment realisatie:

Katako Kombe Congo
Sponsor : Ziekenhuis Maria Middelares (Gent)
Project : Katako Kombe Ziekenhuis (Congo)

 

Gerecycleerde inktpatronen en toners


CPU cartridges kunnen tot 65% goedkoper zijn dan originele cartridges!
Bovendien zijn deze cartridges maximaal gevuld. Zo komt u dus aan een groter printbereik voor een betere prijs.
Naast de originele inktpatronen en toners voor de meest courante printermerken bieden we ook het CPU (Cartridge Print Unlimited) refurbished equivalent aan.
Waarom kiezen voor CPU? Het is een Belgische onderneming die kwaliteit en service hoog in het vaandel draagt tegen een lage prijs.
Bij correct gebruik geniet u bovendien van 100% garantie!